Bakan Çelik’ten Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümüne özel klip

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir klip hazırlattı. Bakan Çelik’in sosyal medya hesabından paylaştığı ’Yemin’ isimli klipte yaşlı bir adam düşmanlara meydan okurken, klibin sonunda ise her meslek grubundan vatandaş elini Türk bayrağının üzerine koyarak Bakan Çelik’in söylediklerini tekrarlıyor.
Hazırlanan 2 dakikalık klipte Şanlıurfa’nın kurtuluşunda öncülük yapan 12’lilerin fotoğrafları yer alıyor. Kurtuluş Müzesi, Balıklıgöl ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın direnişinin gösterildiği klipte yaşlı bir vatandaşın "Memlekete neler oluyor, biz görüyoruz, duyuyoruz. Düşman yine birleşmiş, kapımıza dayandı, bak ha burası Urfa, Peygamberler şehri Şanlıurfa, kim geliyorsa gelsin başım gözüm üstüne, bak iyi dinle ha, bak şu kurşun izlerini, biz o günleri unutmadık, hiç unutmayacağız. Peki Urfa buna ne diyor" ifadeleri yer alıyor.
Klibin sonunda kentin değişik bölgelerinden ve çeşitli meslek gruplarından vatandaşlar, Türk bayrağına ellerini koyarak Bakan Çelik’in okuduğu andı tekrarlıyor.