Eyyüpoğlu’ndan Çanakkale mesajı

Eyyüpoğlu’ndan Çanakkale mesajı

Hizmet-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu: “Çanakkale, azmin ve inancın zaferidir”

 Hak-İş Konfederasyonu Şanlıurfa Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, Çanakkale’nin, azmin ve inancın zaferi olduğunu söyledi.

Eyyüpoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, 250 bin şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nın, ordular arasındaki güç farkına rağmen; azmin, inancın, milli-manevi duyguların galip gelmesinin adı olduğunu belirtti. Eyyüpoğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı’nın sularına gömerek bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bıraktı. Çanakkale’de milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayıp bizlere emanet ettiği bu topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmeliyiz. Bu vesileyle, gerek Çanakkale’de gerekse güzel yurdumuzun her bir karış toprağında şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.”