Genç çiftçilere hibe desteği devam ediyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında hibe almaya hak kazanan genç çiftçilere hayvanları teslim ediliyor.
Siverek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkililerince proje kapsamında hibe almaya hak kazanan 3 genç çiftçiye, Bakanlıkça gönderilen küçükbaş hayvanları teslim edildi. Projeden sorumlu veteriner Mehmet Ali Şen, yaptığı açıklamada ilçe genelinde proje kapsamında 49 çiftçiye hayvan dağıtılacağını belirterek, İlk etapta küçükbaş hayvanları hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Şen, “Genç çiftçi projesi kapsamında genç çiftçilerimize hayvanlarını teslim ettik. Her çiftçimize 40’ar adet, 38’i dişi 2’si erkek olmak üzere toplamda 120 adet küçükbaş hayvanı bugün teslim ettik. Proje kapsamında Bin 800 başvuru aldık, bunlardan 49 tanesi hibe almaya hak kazandı. Yakın zamanda proje kapsamında gelece olan sığırları da hak sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.
Projede hindi, tavuk ve arı yetiştiriciliği konusunda da hibe desteği verildiğini ifade eden Şen, “Bunlardan bir kısmının ödemesi yapıldı. Şuan çok güzel tavuk ve hindi çiftlikleri mevcut. Teslim edilenlerin gerekli kontrol ve tespitlerini yaptık. Bir kısmının ödemesi yapıldı, kalanların da Bakanlığımızca peyderpey ödemesi tamamlanacak” dedi.
Hibe almaya hak kazanan Muzaffer Sonka adlı çiftçi şunları kaydetti: “40 koyun almaya hak kazandım. Şimdi köye götüreceğim, Kıvançlı köyüne. Allah’ın izniyle sütü sağacağım, besleyeceğiz, zamanı gelince de satacağız.”