Harran, Burhan Kuzu’yu ağırladı

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Harran Belediye Başkanı Özyavuz’un evine misafir oldu

Prof. Dr. Burhan Kuzu: “Bölgede istikrar; inançlı, ciddi, dik durabilen tek partili hükümetlerle sağlanabilir”

 

İl il gezerek yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Şanlıurfa programında, Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un evine konuk oldu. Gittikleri her yerde başkanlık sistemini anlattıklarını belirten Kuzu, “Bölgede istikrar; inançlı, ciddi, dik durabilen tek partili hükümetlerle sağlanabilir” dedi.

Harran’da kalabalık bir grup tarafından karşılanan Prof. Dr. Burhan Kuzu, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra, akşam yemeği için Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un evine geçti. Harran ziyaretinde Burhan Kuzu’ya; AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ile bazı ilçe belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanları eşlik etti.

“Rastgele hükümetlerle olmaz”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, ziyarette yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın ve Harran’ın peygamberler şehri olduğunu vurgulayarak, “Bu bölgeleri yönetmek çok zor. Rastgele hükümetlerle olmaz bu iş. Bu bölgede istikrar; inançlı, ciddi, dik durabilen tek partili hükümetlerle sağlanabilir. Her yerde başkanlık sistemini anlatıyoruz. Bu vesileyle Harran ilçesine geldik” dedi.

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Özyavuz’a teşekkür eden Kuzu, “Geçen dönem 63 ili gezmiştim, bu sene Harran, Şanlıurfa, Mardin bu hattan başladık. Önümüzdeki günlerde Diyarbakır ile devam edeceğiz. Böylece Türkiye’nin birçok iline ziyaret gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Sayın Kuzu’nun ziyareti bizi onurlandırdı”

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz da, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun, Harran’ı ziyaret ederek kendilerini onurlandırdığını ifade etti. Özyavuz,sözlerini şöyle sürdürdü:

”Sayın Burhan Kuzu, dün Mardin’de gerçekleşen konferansa bizleri davet etti, biz de davete icabet ederek toplantıya katıldık. Biz de Burhan Kuzu Beyefendi’yi Harran’a davet ettik. Sağ olsunlar, gelip bizi onurlandırdılar. Böylece vatandaşlarımızı da aydınlatmış oldular.  Daha önce halkımıza başka türlü anlatılan başkanlık sisteminden dolayı vatandaşlarımızın olan tedirginliği en azından ortadan kalkmış oldu. Buraya kadar teşrif ettikleri için kendilerine şahsım ve Harranlılar adına teşekkür ederim.”

Daha sonra, Şanlıurfa’nın yöresel kıyafetlerini giyen Prof. Dr. Burhan Kuzu’ya, Harran ziyareti anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.