Suriye Sınırında Büyük Patlama

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe sınırında iki büyük patlama meydana geldi.
Bugün öğle saatlerinde meydana gelen ve eş zamanlı olduğu belirtilen patlamalar Ceylanpınar’da hissedilirken halk arasında kısa süreli paniğe neden oldu.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PYD’nin kontrolündeki Rasulayn’da terör örgütü İŞİD mensupları tarafından PYD’nin kontrol noktalarına eş zamanlı olarak bomba yüklü araçlarla saldırı yapıldı. Biri şehir merkezi diğerinin ise Haseki yolunda birer dakika arayla meydana gelen patlamalarda, aralarında sivillerinde olduğu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Görgü tanıkları, patlamaların ardından PYD güçlerinin ilçe merkezinde operasyon yaptığı halk arasında b0üyük panik meydana geldiğini bildirdi.
Patlamanın etkisiyle panik yaşadıklarını ifade eden iş yeri işletmecisi Ömer Başkurt, “Komşumuz olan Suriye’nin Rasulayn ilçesindeki patlama bizleri oldukça tedirgin etti. Rasulayn’daki huzur bizim için çok önemli. Onlar huzurlu olursa bizlerde aynı şekilde huzurlu oluruz. İnşallah Rasulayn tekrar o eski güzel günlerine geri döner” dedi.
Patlamanın etkisinin kırsal mahallelerde bile hissedildiği belirtildi.