Suriyeli Öğretmenlerin Fedakarlığı Duygulandırdı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki AFAD Çadırkent Konaklama tesislerinde görev yapan Suriyeli öğretmenler, kendilerine gönderilen gıda kolilerini Çadırkent’te yaşayan Suriyeli ailelere dağıtarak, fedakarlık örneği gösterdi.
Viiranşehir Kaymakamlığı AFAD Çadırkent Konaklama tesislerinde görev yapan 33 Suriyeli öğretmen, kendilerine gönderilen gıda kolilerini Çadırkent’te yaşayan yetimlere ve yoksul ailelere dağıttı. Suriyeli öğretmenler, kendileri için 210 yardım kolisini çadır kentteki her mahallede tespit edilen 33 Suriyeli aileye teslim etti.
Örnek davranışı doğrulayan Viranşehir AFAD Çadırkent Konaklama Tesisi Kamp Müdürü Zeki Kaya, geçen hafta İHH tarafından çadır kentte görev yapan Suriyeli öğretmenler için 210 gıda kolisinin gönderildiğini öğretmenlerin talebi üzerine ise kolilerin çadırkentte kalan Suriyeli yoksul ve yetim ailelere teslim edildiğini kaydetti. Gösterilen bu davranış ve fedakarlık örneğinin Suriyeli olduğu kadar Türk çalışanları da çok duygulandırdığını anlatan Kaya, “Biz bu kolileri Suriyeli öğretmenlere teslim etmek istediğimizde öğretmenler Çadır Kent Suriyeliler Okulu müdürü İdris Tacer’e müracaat ederek, yardım kolilerini çadırkentte kalan yetim ve yoksullara dağıtılmasını istediklerini iletti. Bizde Suriyeli öğretmenlerin bu takdir edilecek davranışları karşısında büyük bir memnuniyet duyduk. Gelen yardımlar 7 mahallemiz arasında eşit bir şekilde tespit edilen yetim ve muhtaç ailelere dağıttık. Bu vesile ile yardımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.
Yardımı alan Suriyeli yoksul ve muhtaç aileler de yardım gönderenlere ve vesile olan Suriyeli öğretmenlere teşekkür etti.