BEN BİR KADINIM

Haberlere gazetelere bakamaz olduk. 2002 ve 2015 döneminde öldürülen kadın sayısını 5406-7122 gibi rakamlar olduğu iddia ediliyor.

Her gün kadına şiddet, kadına tokat, kadına bıçak, kadına kurşun öldürülmeler ve şiddet haberleri duyuyoruz. Ancak savaşta bunca insan katledilir.

Bu kadınların suçu kadın olarak doğmak mı soruyorum?

Kadın olarak utanıyorum bu kadar savunmasız ve aciz hale getiriliyoruz

Çok mu kötüyüz?

Erkekler tarafından her türlü davranış özgürlüğümüz engellenmektedir.

Namus denilince akla hemen kadın gelir

Günümüzde namusunu kaybetmiş binlerce erkek var eşini neden öldürdün denildiği zaman

Savunması namus cinayeti kişiliği değişmemiş erkekler kadına psikolojikte şiddet uyguluyorlar.  Kadın eşinden fazla maaş alır diye eşi kıskanır, kadın güzel ve bakımlıdır kıskanılır, kadın evinde iyi bir anne iyi bir eştir kıskanılır, kadın arkadaşına gezmeye gider kıskanılır…

Kadın kıskanmıyor mu?

Evet…

Kadın da kıskanır ama erkeğine şiddet uygulamaz. Kıskançlık kadın ve erkeğin arasındaki sevginin göstergesidir ama bunu şiddete dökmemek gerekir toplumumuzda kadına şiddeti arttıran sebep ‘ikinci varlık olarak gösterilmesidir’ ne kadar acı günümüzde karşılıklı sevgi saygı merhamet duygularının olmayışı şiddeti arttırıyor. Şiddet eğilimli erkeklerin aile yapılarını ve yetiştirme tarzlarını incelemek gerekir ailesinde şiddet olan ve o şiddet ortamında büyüyen çocuklar ileriki yıllarında baba ve eş olduklarında kendi gördüğü şiddetin sorumlusu sanki şimdi yaşadığı eşleri ve çocuklarıymış gibi onlara şiddet uyguluyorlar.

İnşallah hiç kimsenin evinde şiddet olmazda bu eğilim insanların ileriki yıllarında kendisine tatmin olarak geri dönüşümü olmaz cennet annelerin ayaklarının altındadır “KADINA ŞİDDETE HAYIR”

 

                                                                                                     SAYGILARIMLA /MERAL DEMİRDAL