ASKON’dan Sağduyu Çağrısı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Türkiye genelinde yaşanan terör olayları ve taşkınlıkların sona ermesi için vatandaşları sağduyuya davet etti.
Şahin, Batı illerinde seyahat firmalarına ve Kürtlere yönelik saldırıların gerçekleştiğini ve parti binalarının tahrip edildiğini hatırlatarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaşanan acı tabloya bakın; Kürt diye Faşist ve bölücüler tarafından işyeri taşlanan ailenin çocuğu, bu ülkenin selameti için görev yaparken Hatay’dan şehit haberi geliyor. Bunun izahı olabilir mi? Batıda masum vatandaşlara ve doğulu araçlara saldıranlar ile yine Doğuda masum vatandaşların araçlarını yakanlardan ne farkları var? Her doğuluyu Kürt, her Kürdü terörist görmek ne kadar doğrudur? Batıda doğu araçları taşlanırken, işyerleri saldırıya uğrarken, Doğu bölgesinde batı illerinden gelen araçlarda çiçek ve lokum dağıtılmaktadır.”
‘ŞİMDİ SAĞDUYULU OLMA ZAMANI’
Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte sağduyulu olunması gerektiğini söyleyen Şahin, “Son günlerde yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzmektedir. Terörü bir kez daha kınıyoruz. Elbette bu zor günlerde geride kalacaktır. Ancak daha ağır bedeller ödememek için her türlü hile ve tuzakların farkında olmamız gerekir. Bin yıldan beridir kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda dün olduğu gibi bugünde feraseti yitirmemeliyiz. Birlik ve beraberliğimize halel getirecek davranışlardan uzak durmamız gerekir. Unutmayalım ki; tahriklere kapılıp sokaklarda birbirimize düştüğümüzde terör örgütlerinin değirmenlerine su taşımış oluruz. Hemen yanı başımızda Suriye’de yaşanan olayları unutmayalım. Suriyeli masum insanların yaşadıkları dramlar her gün gözümüzün önünde devam etmekte, malını mülkünü bırakıp göç eden insanlar, vatanlarından uzak ya çadır kentlerde yaşamakta ya Avrupa’ya göç yollarında sefil ve perişanlık içinde veya gidecekleri yerlere ulaşamadan cansız bedenleri kıyıya vurmakta, ölümle kucak kucağa yaşamakta” dedi.