Yeni Audi A4 Aykan’da!

Audi’nin en fazla satan model ailesi A4, yeni nesliyle Aykan Motor’un showroomunda da Adanalıların beğenisine sunuldu. Otomotiv sektörünün yarım asırlık güçlü firması İsotlar Grup çatısı altında faaliyetini sürdüren Audi Aykan’da  Audi severler üç farklı motor seçeneğiyle satılan yeni nesil A4’ü yakından tanıma ve sahip olma şansını yakaladı.
Yeni A4, özellikle teknolojik geliştirmeleriyle yine sınıfının en iddialı modeli olma özelliğini sürdürüyor. Türkiye’de tamamı S tronik şanzımana sahip olan yeni A4, benzinlide 1.4 TFSI 150 PS ve 2.0 TFSI 252 PS quattro seçenekleri sunuyor. Dizelde ise 2.0 TDI 190 PS ve bu motorun quattro teknolojisi ile sunulan versiyonu yer alıyor. Yeni Audi A4 1.4 TFSI 150PS 43.969 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla alınabiliyor.
GÜÇLÜ MOTORLAR
Yeni Audi 4’ün motorlarında güç üretimi önemli ölçüde artırıldı. Bu motorlardan 1.4 lt’lik TFSI seçeneği, 150 PS güç üretirken 250 Nm tork değerine sahip. Aracı 0’dan 100km/s hıza 8,5 saniyede ulaştıran motorun yakıt tüketim değeri ise 5,2 lt/km. Bir diğer benzinli seçenek olan 2.0 lt 252 PS quattro ise 370 Nm tork sağlıyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,4 saniyede ulaşan bu seçeneğin yakıt tüketim değeri kilometrede 5,9 lt. Yeni A4 ailesinin dizel seçenekleri arasında yer alan 2.0 TDI 190 PS, quattro veya önden çekişli olarak alınabiliyor. Her iki versiyonu da 400Nm tork sağlayan bu seçenekte, quattro modelin durur halden 100km/s hıza ulaşma süresi 7,2 sn iken, önden çekişli seçenek için bu süre 7,7 sn. Quattro seçeneğinin km’de harcadığı yakıt 4,4 lt iken, önden çekişli versiyon  km’de  4,1 lt’lik yakıt tüketiyor.
120 KİLO HAFİFLEDİ
Boyutları önceki nesline göre büyüyen yeni A4’ün ağırlığı ise kullanılan motor seçeneğine bağlı olarak 120 kilograma kadar hafifliyor. Uzunluğu 4,73 metre, aks mesafesi 2,82 metre olan yeni A4 yolda güvenli bir duruş sergiliyor. Ön ve arkada belirgin bir yatay çizgi, otomobilin genişliğini vurguluyor. Kısa çizgilere sahip akıcı tasarım markanın spor zarafetini ifade ediyor. Single frame ızgara geniş ve alçak; isteğe bağlı olarak LED veya Matrix LED teknolojisiyle alınabilecek farlar (dinamik dönüş sinyalleriyle birlikte) teknolojiyi görsel bir marka haline getirmiş.
SÜRÜCÜ ASİSTAN VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Audi A4, çok sayıda sürücü asistan sistemleriyle sınıfında yeni standartları belirliyor. Audi aktif şerit asistanı, sürücünün şeritte kalmasına yardımcı oluyor, Stop & Go adaptif hız kontrolü ve trafik sıkışıklığı asistanı, yavaş akan trafikte sürüşü kolaylaştırıyor. Güvenliğe önemli katkılar yapan diğer inovasyonlar arasında, park asistanı, arka trafik asistanı (pre sense arka), çıkış uyarısı, çarpışma önleme asistanı ve Audi ön algılama (pre sense ön) sistemleri yer alıyor. Önceki modellerden daha da kapsamlı olan standart ekipmanları arasında xenon farlar, anahtarsız çalıştırma, bluetooth arayüz ve 7 inç MMI renkli ekran bulunuyor.
AUDİ SANAL KOKPİT VE MMI
Dijital bir kombinasyon enstrümanı olan opsiyonel Audi sanal kokpitinde, önemli bilgileri parlak ve yüksek çözünürlüklü grafikler, harika ayrıntılar ve sofistike efektlerle gösteren 12,3 inç LCD ekran bulunuyor.
Yeni tasarlanan bir başka özellik olan orta konsoldaki MMI kontrol konsepti de ana kontrol unsuru işlevi görüyor. En ileri teknolojiye sahip bilgi-eğlence sistemi olan MMI Navigation plus, MMI touch ve 8,3 inçlik geniş bir ekranın yanı sıra, döner kumanda düğmesinin üzerinde bulunan, zoom yapmak ve karakterleri girmekte kullanılan bir dokunmatik kontrole sahip.