Beyazgül, Şanliurfa’yı dünyaya tanıtıyor

BAŞKAN BEYAZGÜL, HER PLATFORMDA ŞANLIURFA’YI TANITIYOR

 

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, katıldığı Beyaz TV canlı yayınında Şanlıurfa’nın tarihi ve turizm potansiyelini anlatarak herkesi Şanlıurfa’ya davet etti. YKS’ye giren öğrenciler için de Halil-ur Rahman gölünde balıklara yem atarak dua etti.

 

12 bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleri ile Dünyanın en kadim kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da turizme yönelik bir çok çalışma başlatarak tarihi bulguları gün yüzüne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, gelecek olan yerli ve yabancı turistleri ağırlamayı bekliyor.

 

Her platformda Şanlıurfa’yı ve tarihi güzellikleri anlatan Başkan Beyazgül, Halil-ur Rahman Gölünde katıldığı Beyaz TV canlı yayınında herkesi pandemi sonrası Şanlıurfa’ya davet etti.

Ayrıca hafta sonu YKS’ye giren öğrenciler için dua eden Başkan Beyazgül gençlerin iyi bir eğitim alarak geleceği güzel inşa etmesi temennisinde bulundu.

 

Yaptığı canlı yayın konuşmasında Başkan Beyazgül, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı, ateşin selamete erdiği, ateşin suya dönüştüğü ve bizim böyle bir düşüncemiz var; biz gönüllerdeki ateşi de suya selamete dönüştürme özelliğimiz olan ilim şehrindeyiz, peygamberler şehrindeyiz, Hz.İbrahim’in şehrindeyiz.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL: SINAVA GİREN ÇOCUKLARIMIZA DUA EDİYORUZ

Bugün anneler ve babalar çocukları için dua ediyorlar bizde o dualara katılıyoruz. İnşallah evlatlarımızın gönüllerindeki, anne ve babaların gönüllerindeki gibi bir sınav neticesi alırlar. Hayırlı sonuçlar elde ederler. Bizde şu mübarek makamda onların dualarına katılıyoruz. Biz bütün öğrenciler adına buradaki bütün balıklara yem atıyoruz, birde bu güzel balıkların duasını öğrencilerimize almış olalım.”

 

PANDEMİ SONRASI HERKESİ ŞANLIURFAYA DAVET EDİYORUZ

“Burası tarihi özelliklere sahip bir bölge, güzel bir mekan, tarihin belirli dönemlerine ait kesitleri içerisinde barındıran ama insanların geldiğinde huzur bulduğu, farklı bir elektrik aldığı bir yer. Burada insanlar her bakımdan ziyarete geliyorlar, dualar ediyorlar, Balıklıgöl’ü ziyaret ediyorlar ve tarihi kalemiz var. Tarihi Kalemizin hemen arkasında 300 konut vardı bunlar gecekondu şeklinde yapılmış konutlardı. Tarihi kalemizi ortaya çıkardık, bu konutları kamulaştırdık ve insanlarda mutlu bir şekilde kamulaştırma bedellerini aldılar ve bize dua ediyorlar. Nekropol alanımız var, Roma devrine ait buda şehrin merkezinde olan bir yer ve bunun hemen bitişiğinde 35 tane bina vardı ve bunları kamulaştırdık nekropol alanını açtık ve mağaralar var Roma mağaraları içerisinde de mezarlar var, biz orayı aydınlattık geceleri ışıl ışıl yanıyor. Kalenin arkasında ki yerimizi de hemen parka çevireceğiz inşallah ve onun da çalışmalarını başlatıyoruz.

Sosyal mesafeye uyuyoruz, maskelerimizi takıyoruz ve Göbeklitepe’nin yolunu tutuyoruz. Gerçekten Göbeklitepe kendi gizemini ve birçok saklı şeyleri içerisinde barındırıyor. Göbeklitepe nedir; 12 bin yıl evvel henüz toplumun avcı toplum olduğu bir dönem olarak kabul edildiği bir dönemde farklı yapılar ortaya çıkıyor ve bu yapılar aslında bir medeniyetin olduğunu gösteriyor belki de tarihin yeniden yazılmasına neden olan yeni bir tarihi bulgu ortaya çıkmış oluyor. Urfa insanlığın atasının yaşadığı bir yerdir.

 

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ

Öte yandan Konya’nın Yunak ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüs ile TIR çarpışması sonucu hayatını kaybeden Şanlıurfalı tarım işçilerinin cenazesine katılan Başkan Beyazgül, “Mevsimlik tarım işçilerimizden bir kısmı kaza geçirmiş hayatlarını kaybedenler var, yaralananlar var. Hayatını kaybedenlere taziyelerimizi bildiriyoruz ve kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralı olanlara da acil şifalar diliyoruz. Şeklinde konuştu.