BÜYÜKŞEHİR'DEN HİLVAN'A ÖNEMLİ BİR YATIRIM DAHA

BÜYÜKŞEHİR'DEN HİLVAN'A ÖNEMLİ BİR YATIRIM DAHA

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde 400 metrekare alan üzerine kurulacak modern mezbahanesi için inşaat çalışmalarına başladı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün ilçelere yönelik projeleri birer birer hayat bulmaya devam ediyor. Merkez, ilçe ve kırsal ayrımı yapmaksızın tüm Şanlıurfa genelinde yatırımlarını vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Hilvan ilçesinde modern mezbahane yapımına da başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan inşaat çalışmaları ile Hilvan ilçesi modern bir tesise kavuşacak. Büyükşehir Belediyesinin daha sağlıklı ve modern teknik ekipmanlarla kesim yapmak için inşa ettiği yeni mezbahanede aynı anda birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek, bunun yanında tesis içerisinde soğuk hava depoları, kesim hücresi ve idari alanlar da yer alacak.

 

Hizmete sunulacak Hilvan Mezbahanesi ile teknolojik ve modern ortamlarda kesim işlemleri gerçekleştirilecekken tesislerde vatandaşların sağlıklı et tüketimi adına gerekli imkanlar sağlanmış olacak. İnşaat çalışmalarının başladığı Hilvan Mezbahanesinin 2021 yılının sonunda hizmete sunulması hedefleniyor.