Ceylanpınar Kırsalında Hizmet Seferberliği

Belediye Başkanı Soylu ve Milletvekili Özşavlı, kırsalı karış karış gezip, hem devam eden çalışmaları denetlediler hem de halkın beklentilerini dinlediler.

Ceylanpınar/ Ceylanpınar ilçe kırsalında vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek ve yerinde çözüme kavuşturmak için ekipleri seferber eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, beraberindeki Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, Ak Parti ilçe Başkanı Halid Şimşek önceki dönem Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Güntekin ve meclis üyeleriyle birlikte çıkarma yaptı.

Ceylanpınar Ak Parti ilçe başkanlığında bir araya gelen heyet, burada ilçe merkezi ve ilçe kırsalında yer alan sorunları dinledi. Heyet, ilçe kırsalında yer alan Avcılı, Aktepe, Işıklar, Saraççeşme, Muratlı, Dikili Mahallesi ve Beyaztaş küme evlerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.  Göçer ve ilçe kırsalında yer alan vatandaşlar, TİGEM ile alakalı şikayetlerini dile getirdi. Halkın sorunlarını dinleyen heyet, sorunların çözümüyle ilgili çalışma başlattı.

Heyet, Saraççeşme mahallesinde yapım çalışmaları devam eden kilitli parke çalışmalarını da yerinde inceledi. Ceylanpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, kilitli parke üretim tesisinin faaliyete girmesiyle birlikte tüm kırsal mahallelere aynı hizmetin ulaşacağı bilgisini verdi.

Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı,’’Vatandaşımızın talebi yol, su elektrik ve su şebekesi ile kanalizasyonda yoğunlaşıyor. İlçe belediyesi sorumluluğunda olan hizmetlerin dışında DSİ ve Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki hizmetler var. Onların da gereğini yapıyoruz” dedi.

Özşavlı, “ Belediye Başkanımız da  çalışma yaptığı yerleri de bizlere gösteriyor. Mesela Saraççeşme mahallesinde 300 hane var. Bu mahallemizin 2000’den fazla nüfusu var. Şuana kadar döşenen kilitli parke taşı 7 bin metre kareyi buldu. Toplamda 15 bin metre kare kilitli parke taşı döşenecek” diye konuştu.

Kırsal mahallelerin tüm ihtiyaçlarının sırasıyla giderileceğini belirten Özşavlı, şöyle devam etti:

“Başkanımla beraber Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibemizi aldık. Kendi kilitli parke fabrikamızı Ceylanpınar’da kuruyoruz, Belediyemize ait olacak. Bu fabrika aktif hale geldikten sonra çok daha fazla mahallemize kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Ak Parti ilçe Başkanım Halid Şimşek’e Belediye Başkanım Feyyaz Soylu’ya tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.’’

Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ise katkılarından dolayı Özşavlı’ya teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“ Kırsal  mahallelerimizi beraber dolaştık. Orada vatandaşlarımızın talep ve sorunlarını dinledik. Her hizmetimizin altında mutlaka sayın Vekilimin imzası vardır. Bunu bütün halkımız bilmeli, getirdiğimiz bütün hibeler ve yardımlar ne varsa burada bir belediye başkanı kadar bizimle beraber çalışıyor. Ben emeklerinden dolayı Milletvekilimiz sayın Halil Özşavlı’ya çok teşekkür ederim.

Saraççeşme mahallemizde de çalışmaları sürüyor. Diğer kırsal mahallelerimiz asla kaygı yaşamasın, kısa bir zaman içerisinde kilitli parke fabrikamız faaliyete girecek ve bütün kırsal mahallelerimiz kilitli parke taşına kavuşacak. Benim bir sözüm var; ilçe merkezimizdeki mahallelerimiz hangi hizmeti alıyorsa kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızda aynı hizmeti alacak.

Katkılarından dolayı sayın Vekilime, Ak Parti ilçe Başkanım Halid Şimşek, eski ilçe Başkanım Ahmet Güntekin, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve katılım sağlayan tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’

Ak Parti Ceylanpınar ilçe Başkanı Halid Şimşek de ’Öncelikle katılım sağlayan tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz, TİGEM’de yaşanan sorunların tamamına bire bir değindi. Biraz sonra TİGEM işletmesi müdürünün yanına gidip Bakanlığımızın şuan bize müsaade ettiği fakat TİGEM’in engel koyduğu konuyu inşallah görüşeceğiz. Ceylanpınar’ın en büyük sorunu olan bizim köylerdeki tapu sorunu için kanun yasa tasarını teklifini sundu. Bunu meclisten geçirdiğimiz anda ve halkımıza sunduğumuz anda en büyük hizmet bu olacaktır. Belediye başkanımıza da tüm kırsal mahallelerimize kilitli parke hizmeti ulaştırmasını amaçlamasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Bu arada, ziyaret edilen mahalle muhtarları da heyete teşekkür ederek, verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Saraççeşme Mahalle Muhtarı Orhan Kılınç, ‘’Sayın başkanıma kırsal mahallelerde sürdürülen kilitli parke çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızla daha öncede birlikte çalıştık meclis üyesi iken, kırsalda yer alan tüm köylerin sorunlarını çok iyi biliyor. Köylerin sorunlarını bildiği için inanıyorum ki tüm köylerin sorunlarını çözecek. 2-3 köyümüz kilitli parke taşı ile döşendi şimdide Saraççeşme mahallemizde de kilitli parke çalışmaları yapılıyor. Mahallemizin çöp konteynerleri yenilendi. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun çalışmalarından çok memnunuz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.