Özel Erkan Eğitim Kurumları’ndan eğitim atağı

Güneydoğu Bölgesi’nin en büyük teknik meslek lisesi olarak, çağın gereklerine uygun eğitimin yanı sıra sanayinin nitelikli eleman ihtiyacı talebine yanıt verecek 2 bin 420 öğrenci kapasiteli Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı.

“Zor Bizimle Kolaydır” sloganıyla 1988 yılında çıktığı yolda, geride bıraktığı mezun ordusuna yeni neferler katma hedefine doğru emin adımlarla yürüyen Erkan Eğitim Kurumları’nın en önemli eğitim yatırımlarından olan Şanlıurfa Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi, yeni açılmasına rağmen 1200 kayıt rakamına ulaştı.

Vali Küçük; “Bölge için büyük yatırım”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de bölgenin en büyük teknik meslek lisesi olan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesini ziyaret etti. Küçük’ün ziyaretine Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Şanlıurfa OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri Mithat Arhan ve İbrahim İletmiş de katıldı.

Okul girişinde Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu tarafından karşılanan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yönetim kurulu  üyeleri ve okul müdürlerinden bilgi aldı, derslikleri, toplantı salonlarını gezdi.Vali İzzettin Küçük, “Bölge için büyük bir yatırım” olarak nitelendiği Şanlıurfa Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi’nin Organize Sanayi Bölgesi ve yöre sanayisi açısından sinerji yaratacağını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Küçük,  2420 öğrenci kapasiteli lisenin henüz yeni açılır açılmaz 1200 öğrenci kaydı rakamına ulaşmasının, okula olan ilgi açısından önemli bir gösterge olduğunu kaydetti. Küçük; “Henüz okul çok yeni olmasına rağmen 1200 rakamına ulaşılması, yakın gelecekte kontenjanın tamamen dolacağını gösteriyor. Bu okul, yöne sanayimize sinerji getirecek, sanayimizi güçlendirecektir. OSB’lerin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını bu okul karşılayacaktır. Aynı zamanda, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma şansını çok yüksek oranlara taşıyacaktır.Bu büyük eğitim yatırımını Şanlıurfamıza kazandıranları kutluyorum.  Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Meslek sahibi olacaklar

Özel Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu ise okulun tekstil, makine, elektrik-elektronik ve kimya bölümlerinde eğitim-öğretimi sürdüreceğini,gelecek yıl ise yeni bölümler ekleneceğini bildirdi. Hatipoğlu, okulun bir yandan lise düzeyinde kaliteli bir eğitim sürdürerek gençleri üniversiteye hazırlarken diğer yandan da mezuniyet sonrası iş bulmalarına ve meslek sahibi olmalarına imkan vereceğini belirtti.Abdullah Hatipoğlu,  yüzde yüz devlet bursuna sahip öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığını da hatırlatarak, “Okulumuza gösterilen ilgi, bu eğitim yatırımı Şanlıurfa Bölgesi’nde ve OSB’de yapmamızın ne kadar doğru bir adım olduğunu göstermiştir. Okulumuz, bölge halkımıza ve sanayicilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

 

CNK_7373 CNK_7377 CNK_7392 CNK_7343 CNK_7356 CNK_7358