Şanlıurfa’da Yeni Bir Spor Salonu Açıldı

Haliliye Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılan Sabiha Özlek Spor Salonunun açılışı gerçekleştirildi.
Spora ve sporcuya büyük önem veren Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol girişimleri ile atıl durumda olan Sabiha Özlek Spor Salonu açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hamide Sürücü, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cemil Çadak, Cuma Ağaç, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları; Osman Uludağ, Hacı Kanduza, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AMACIMIZ SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK
Programın açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye Belediyesinin 1 Nisan 2014 tarihinde kurulmuş yeni bir belediye olduğunu hatırlattı. Başkan Demirkol yaptığı açıklamada, “Biz gençlerimizin sokaktan uzaklaşmasını teknoloji bağımlılığı da dahil olmak üzere tüm bağımlılıklardan kurtulmasını temin etmek amacıyla ve aynı zamanda belediyemizin ilçemizin ve ilimizin tüm Türkiye’de ve dünyada tanınmasını temin etmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek gayesi ile spor alanında çalışmalara başladık. Futbol dışında gençlerimizin sporla tanışmasını ve bizimle kaynaşmasını temin etmek amacıyla; kick boks, voleybol, atletizm, basketbol, hentbol imkanımız olmasa da yüzme kurslarımız başlamıştır, halk oyunları buna ilavedir”dedi
Haliliye Belediye Spor Kulübünde 3 tane milli sporcumuz olduğunu hatırlatan Demirkol ” İkisi kick boks dalında, biri voleybol dalında milli sporculardır. Şu anda Avrupa’da yapılacak olan şampiyonada bizi kick boks dalında Türk milli takımında Haliliye Belediye sporlu 2 sporcumuz temsil edeceklerdir. Bu gördüğünüz gençler bizim istikbalimiz, bu gördüğünüz gençler Urfa’nın istikbali, Türkiye’nin istikbali. Onun için büyük bir özenle onların geleceğini Sayın Bakanımızın da desteği ile yöneticilerimizin de desteği ile geleceklerini düzenlemek istiyoruz. Ülkemizin de geleceğini düzenlemiş oluyoruz” diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise spor salonunun açılışında yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu depo olarak kullanılan atıl vaziyetteki salonun gençlerimize, evlatlarımıza kazandırılmasında vesile olan Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Beye çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Sevgili gençler; gençlik gelecek demek. Gençliği olmayan milletlerin geleceğinden bahsedilemez. Dolayısıyla gençlerimizin durumları, gençlerimizin yetiştirildiği ortamlar ve gençlerimiz değer yargıları son derece önem arz ediyor. Milli ve manevi değerlerimize bağlı gençlik istiyoruz. Bu salonun gençlerimize, bütün eğitim dönemindeki sevgili yavrularımıza hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımızı bir kez daha kutluyorum. Bunların sayısının arttırılmasının önemini de vurgulayarak hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesen Demirkol ve Çelik daha sonra salonu gezdi. Salonda bulunan sporcularla sohbet eden Çelik, sporcularla potaya atış yaptı.