Şölen Gibi Turnuva

GÖBEKLİTEPE BAŞKANLIK FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR

 

12 Bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan ve dünyanın ilgisini çeken Göbeklitepe adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından “Göbeklitepe 35 Yaş Futbol Başkanlık Kupası” turnuvası düzenlenecek.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin 35 yaş üstü vatandaşları spora teşvik etmek, tarihin sıfır noktası olan Göbeklitepe’yi tanıtmak, sporu her kesime yaymak amacıyla düzenleyeceği “Göbeklitepe 35 Yaş Futbol Başkanlık Kupası” turnuvası başlıyor.

 

“Göbeklitepe 35 Yaş Futbol Başkanlık Kupası” turnuvası için kura çekiminin yapıldığı programda birbirleriyle karşılaşacak takımlar belirlendi. Turnuvaya profesyonel ve amatör liglerde spor yapmış sporcular, 35 yaş üstü vatandaşlar katılım sağlayacak. 32 takımın katıldığı turnuva, 10 Temmuz Cumartesi günü başlayacak.

 

Turnuvaya katılan sporcular, eliminasyon sistemiyle müsabakalara çıkacak. Karşılaşmalar; ŞUTİM Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri, Yenice Spor Tesisleri ve GAP Arena tesislerinde oynanacak.  

Turnuvada dereceye giren takımlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verilecek.

 

Başkanlık Kupası kura çekiminde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk  “35 yaş üstü vatandaşlarımızı spora teşvik etmek ve Göbeklitepe’nin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla bu organizasyonu düzenliyoruz. Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da katılımcıları spor alanında motive etmek amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, pandemi nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalındığını belirterek müsabakalarda ilk 15 dakikanın son derece önemli olduğunun altını çizdi.

 

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ise başkanlık turnuvasının tüm sporculara aydınlıklar, güzellikler getirmesini temenni etti.

 

Şanlıurfa ASKF Genel Sekreteri Murat Basyan da müsabakalarda saha içi sükûnetin önemine değinerek turnuvanın kazasız bir şekilde geçmesini diledi.

 

Konuşmaların ardından öfke kontrolü ile ilgili bilgi programa katılanlarla paylaşılırken  “Göbeklitepe 35 Yaş Futbol Başkanlık Kupası” kurası çekilerek fikstür belirlendi.