Kurbanlık Alırken Bunlara Dikkat!

KÜPESİ OLMAYAN KURBANLIKLARI ALMAYIN”

 

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, vatandaşların dini vecibelerini gönül rahatlığıyla erine getirmeleri için bir takım noktalara dikkat etmeleri gerektiği belirtildi.

Uzmanlar,  kurbanlık alırken, kesilecek hayvanın hem dini şartlara uygun hem de sağlıklı olduğundan emin olunabilmesi için belediyelerce tescil edilmiş, veteriner kontrolünden geçmiş hayvanların tercih edilmesini istediler. Uzmanlar bunun için kurbanlıkların veteriner hekim kontrolünden geçmiş olduğunu gösteren küpenin son derece önemli olduğunu belirtip, “Kulağında küpesi olmayan hayvanı almayın” uyarısında bulundular.

Genel duruşu itibariyle sağlıklı görünen, bakışı canlı hayvanların tercih edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar; sabit bakan, ağız ve burun akıntısı bulunan, solunum güçlüğü çeken hayvanların ise kesinlikle satın alınmaması gerektiğini kaydettiler.

Yeterince beslenmiş, yaşını tamamlamış, vücut arızası bulunmayan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini bildiren uzmanlar, kesimlerin de belediyelerce gösterilen yerlerde hijyene uygun biçimde yapılması ve her hangi bir sorun karşısında veteriner hekime danışılması gerekliliğini vurguladılar.