Şanlıurfa’da Urfanatik Gazetesi kapatıldı

Şanlıurfa’da 2012 yılından buyana yayın hayatını sürdüren Urfanatik Gazetesi, OHAL süreci kapsamında KHK’nın almış olduğu karar gereği kapatıldı.
Kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından gazeteye giden İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Maliye yetkilileri, gazeteye mühür vurdu.
Gazeteden yapılan açıklamada karara saygı duyulduğu belirtildi
Kapatılma kararının ardından gazeteden yazılı bir açıklama geldi. Gazetenin alınan karara saygı duyduğunun belirtildiği açıklamada, “Şanlıurfa’da 2012 yılından buyana yayın hayatını sürdüren Urfanatik Gazetesi olarak OHAL süreci kapsamında KHK’nın almış olduğu karara saygı duyuyoruz. Kurulduğumuz günden buyana devletimiz ve bayrağımız için çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Kurulduğumuz günden buyana, anayasadan kaynaklı basın hürriyeti ve habercilik meslek kuralları ve ilkelerine uygun bir şekilde hareket edilmiş, devletimizin ve ilimizin sorunları öncelik addedilerek görev yapılmaya çalışılmıştır. Bu güne kadar yayınlanmış günlük tüm gazetelerimizin, gerek içerik gerekse toplumsal sorunları kamuya duyurma noktasında, basın yayın ilkelerine sonuna kadar bağlı kalmış, bu bağlamda yapmış olduğumuz haberler gerek yerel gerekse ulusal medyada önemle takip edilmiş, yine haber içeriklerimizde tüm terör örgütlerinin karşısında dik duruş sergilemek suretiyle her zaman devletin ve toplumun menfaatleri ön planda tutulmuştur. Ayrıca Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak da gerçekleştirdiğimiz toplantılarla Şanlıurfa’nın refahı için çalıştık. Birçok toplantımızda valimiz, başsavcımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimizde yer aldı. Haberlerimizde herhangi bir terör örgütünü övecek veya buna provokatörlük teşkil edici yayınlar yapılmamıştır. Gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte devletimiz ve kentimiz için çalıştık, çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Kaldı ki gazetemiz devletin ajansına abone olup, yine çalışanlarımız Medya-İş Sendikası üyesi ve delegesidir. Gazetemizin herhangi bir terör örgütüyle ilgisi ve bağlantısı bulunmadığı gibi ayrıca çalışanlarımızın da böyle bir suçlama ile geçirmiş oldukları bir soruşturma ya da yargılama yoktur. Bu yanlış kararın kısa sürede düzeltileceğini ümit ediyor. Alınacak her türlü kararı saygıyla karşılaşacağımızı, her zaman ülkemizin birliği ve beraberliğinden yana olacağımızı belirtir, kamu oyununun takdirlerine sunarız” ifadelerine yer verildi.