Suriye’ye 4 TIR yardım malzemesi gönderildi

Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ‘Sınır Ötesine Yardım Kampanyası’ çerçevesinde Suriye’ye 4 TIR insani yardım gönderdi. Paşabağı mahallesinden yüklenen insani yardım malzemeleri Suriye’deki çeşitli kentlere gönderildi. Bebek maması, su, temel gıda ve un gönderen STK’lar, hayırseverlerden destek istedi. Uğurlama törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, sivil toplum kuruluşları başkanları ve basın mensupları katıldı.
Yürütülen yardım çalışmalarına yönelik bilgi veren Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriyeliler için hayırseverlerden destek istedi. Gerem, “Üç gün önce Birleşmiş Milletlerin raporu açıklandı. Şu anda Halep’in kırsalında 300 bin insan açlıkla karşı karşıya. BM’nin tek işi rapor hazırlamak. Şer güçleri gece gündüz demeden sivil halkı bombalıyor. Bombalardan kaçan insanlar, kendilerine uzatılacak el bekliyorlar” dedi.
Ensar kardeşliğimizi gösteriyoruz
Şanlıurfalı sivil toplum kuruluşları olarak 5 yıldan beri yardım çalışmalarının devam ettiğini belirten Gerem, “Şanlıurfa’da Sivas ilinin iki katı üzeri Suriyelileri misafir ediyoruz. Suriyelileri barındırırken de ensar kardeşliğimizi gösteriyoruz. Bu durum insanlığımızın bir gereğidir. Ne zaman bir zulüm ve katliam varsa biz hep o insanların yanında yer alacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, sınır ötesine 267’nci yardım TIR’ını göndermek için toplandıklarını söyleyerek,” Ya dinde kardeşim, ya da yaradılışta bir eşim diyen bir milletin evlatlarıyız. İnancımızın gereği budur. Bu millet ne zaman bir mağdur var ise dinine, ırkına bakmaksızın yanında olmuştur. 500 yıl önce Yahudileri kucakladık. Nazi Almanya’sını kucakladık. Saddam’ın zulmünde kaçanlara sahip çıktık. Bugün Esad’in zulmünden kaçanlara sahip çıkıyoruz. Osmanlı coğrafyasının neresinde ne var ise biz sorumluyuz. Şanlıurfa, 100 sene öncesi Rakka’ya bağlıydı. Birileri geldi, aramıza bir tel örgü çekti. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Şanlıurfa merkezde yaşayan 3 kişiden biri Suriyeli. Suriyelilerin ülkemizde ne işleri var diyenlere sesleniyorum. Bosna’dan gelenlerin Türkiye’de ne işi varsa, Kırcıali’den gelenlerin ne işi var ise, Selanik’ten gelenlerin bu ülkede ne işi var ise Suriye’den gelenler de bu ülkenin sahibidir” diye konuştu.
TIR’lar törenin ardından Suriye’ye gönderildi.