Akman ve Kılıç Aileleri Barıştı

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman’ın Ağabeyinin ölümle sonuçlanması olayın da barış sağlandı. Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek’in girişimleri sonucunda her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşülerek barış yemeği verildi. Mirkelam tesislerinde ki barış yemeğine Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, Milletvekili Halil Özcan Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Z.Abidin Beyazgül, Haliliye İlçe Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat katıldı.

Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi. Yahya Beyin fedakârlığı unutulmayacak bir fedakârlıktır, unutulmayacak bir asalettir. Yahya beye ve ailesine teşekkür ediyorum. Tabi karşı tarafta hiç boş durmadı bu olayın bitmesi içinde onlar çok çaba sarf etti. Onlara da teşekkür ediyorum. Bu barışımız Allah’ın emrettiği barış her şeyden evvel geliyor. Bu barışımız bekleyen barışmalara da vesile olsun dedi.

Şanlıurfa Eski Milletvekili Yahya Akman İse Olayların bu boyuta gelmesini istemezdik barış yapmamızın nedeni bizim çocuklarımız da var bu olayların fazla büyümemesi için bu barışı yaptık emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.

Olay Geçen yıl Meclis Başkanlığı seçimlerinin sırasında meydana gelmiş Beşir Akman Tartıştığı Bozan Kılıç tarafından silahla vurularak ağır yaralanmış bir süre hastanede yoğun bakım ünitesinde kalan Akman hayatını kaybetmiş.
Kaynak: sanliurfa.com