YILDIZ, “TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN BAŞIMIZIN TACIDIR”

AK PARTİ ŞANLIURFA İL BAŞKANI YILDIZ OSB’DE

YILDIZ, BU KEZ İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU



AK Parti İl Başkanı Yıldız, OSB ve Sanayi Sitesi’ni gezerek, üretim, istihdam ve ihracat gibi pek çok konuda bilgi alışverişinde bulunurken, sanayicilerin her zaman yanlarında olduklarına vurgu yaptı.



ŞANLIURFA / AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, yönetim kurulu üyeleriyle Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek, üretim, istihdam ve ihracat kapasitelerine ilişkin bilgiler aldı. Yıldız, gezdiği tüm işletmelerde, “Bu memleket için taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır” diyerek, her türlü konuda kendisine direkt ulaşılmasını istedi.

Yıldız, OSB Müdür Vekili olarak atanan Osman Oktay’a “hayırlı olsun” temennisinde bulunduktan sonra, OSB’lerin bölge ve ülke ekonomisindeki yerine dikkati çekerek, “Tüten her baca kentimiz için üretim, istihdam ve dolayısıyla sofralara aş-ekmek demektir. Bundan dolayıdır ki hükümetimiz OSB’lere ayrı bir önem vermektedir” dedi.

OSB’lerin her bölgede ekonominin nabzını tutan en önemli çarklardan birisi olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Kuruldukları bölgeler tarıma elverişli olmayan yerlerde seçilen OSB’ler, daha düzenli bir ekonomik yapının, sanayileşmenin ve üreticim sürecinin oluşmasına katkı sunar. Burada faaliyet gösteren işletmeler sinerji oluşturmalarının yanı sıra devletimizin sunduğu birçok avantajlardan da faydalanırlar” diye konuştu.

ŞANLIURFA’YA YATIRIM ÇAĞRISI
Tesislerini OSB sınırlarında kuran yatırımcılara ayrıca avantajlar sağlandığına dikkati çeken Yıldız, bu kapsamda, teşvikte 6. Bölge statüsünde bulunan Şanlıurfa OSB’nin, yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Burada yatırım yapanlar KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi gibi pek çok avantajdan faydalanıyor. Şanlıurfa’mız ise hem coğrafi konumu, hem lojistik imkanları ve hem genç nüfusu ile yatırımcıların aradığı tüm şartları taşımaktadır. Temennimiz; burada daha fazla bacanın tüterek, ülke ve bölge ekonomimize değer katmasıdır. Biz bu konuda üzerimize düşen her görevi seve seve yerine getirmeye hazırız.”

“Şanlıurfa’mız için taş üstüne taş koyan başımızın tacıdır” diyen AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Bölge Müdürlüğünü ziyaretinin ardından, bölgede faaliyet gösteren birçok işletmeyi gezerek, yöneticileri ile görüştü. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunan Yıldız, işletme yöneticilerine her türlü sorun ve beklentileri için kendisini direkt olarak arayabileceklerini söyledi.

Bir gününü iş dünyasına ayıran Yıldız, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle OSB ziyaretinin ardından sanayi sitesine geçerek, burada da site yöneticileri ve işletmecilerle ekonomik konularda istişarede bulundu.

İşletme sahipleri ve yöneticileri ise Yıldız ile beraberindeki heyetin ziyaretinin kendileri için büyük bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, duydukları memnuniyeti dile getirdiler.