Turizm Yolu Engebe Dolu

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi özellikle yaz aylarında gün içerisinde 10 bin turist çekiyor. Şanlıurfa’nın en fazla turist çeken mekanlarının başında gelen Halfeti ilçesi yolu turizme verilen önemi gözler önüne seriyor.

Birecik – Halfeti arasında bulunan yolun tek yön oluşu ve engebelerinin fazla oluşu sürücülere zor anlar yaşatıyor. Turistik amaçla Halfeti’ye giden sürücüler canından beziyor. Vatandaşlar yolun iki tarafında da yer yer çökmelerin olduğu Halfeti – Birecik arasının biran önce yapılması ve iki yönlü olması gerektiğini savunuyor.

Ayrıca yolun kenarlarında iş makinalarıyla düzleştirilme çalışması yapıldığı için yer yer bozulmaların olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Greyderlerle düzlenen yolda asfaltlama işlemlerinin düzgün yapılmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Mucura hızlı giren sürücüler hakimiyeti sağlamakta güçlük çekiyor.

Öte yandan Halfetililer Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Fırat’a feribot indirdiğini belirterek; “ Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Turistleri çekmek amacıyla Fırat’a feribot indiriyor ve Halfeti’yi turistik amaçla kullanıyor. Şanlıurfa ise bir yolu bile düzeltemiyor” diyerek sitemde bulundu.